Str. Primariei Nr. 23 (în curtea restaurantului Queen`s)
+40 757 897 720

Introducere în masajul terapeutic ayurvedic

Trăim într-o societate mult prea agitată, obligațiile și responsabilitățile zilnice sunt din ce în ce mai multe și ne presează mereu. „Trebuie” este un cuvânt pe care îl folosim destul de des, pe care subconștientul nostru îl percepe ca pe un factor de stres: trebuie să plătesc facturile, trebuie să ajung la timp, trebuie să îmi termin munca, trebuie să rezolv problema, trebuie să am grijă, și multe altele. Stresul zilnic acumulat are un impact major asupra organismului, de cele mai multe ori în sens negativ (crește riscul la boli cardiace, poate determina apariția insomniei, a depresiei, pe termen lung slăbește capacitatea sistemului imunitar, care la rândul său poate duce la alte boli)

Stresul poate îmbrăca multe forme, dar numitorul comun al acestora îl reprezintă o stare generală de disconfort, o stare neplăcută, pe care de multe ori nu o putem controla și care ne afectează starea de sănătate și randamentul zilnic. Și încă o veste proastă, stresul afectează pe orice individ indiferent de vârstă.

Ayurveda, prin terapiile sale antice, ne oferă un ajutor imens în tratarea stresului. O modalitate ayurvedică simplă de prevenire și de tratare a stresului constă în masajele speciale cu diferite uleiuri medicinale.

Masajul Ayurvedic Shiro Abhyanga 

Este cel mai bun masaj indian al capului din lume cu efect antistres.Este un masaj al capului, feței, gâtului și al umerilor care se execută folosind ulei încălzit din plante medicinale. Prin stimularea punctelor marma (puncte energetice sensibile) se reduce durerea de cap și conferă vitalitate conștiinței. Este recomandat în cazul durerilor cronice de cap, tulburări de somn, probleme ale sistemului nervos central și vegetativ și stresul psihic. Reduce mătreața, hrănește foliculul, întărește și ajută creșterea firelor de păr.

Masajul Ayurvedic Padabhyanga

Reprezintă masajul tălpilor și al gambelor cu ulei cald din plante medicinale. La fel ca și la procedura anterioară, prin stimularea punctelor marma se îmbunătățește procesul de detoxificare, reduce VATA dosha, așadar ajută la combaterea insomniei, a oboselii, a crampelor musculare, durerilor articulare, inflamațiilor, încălzește membrele reci și îmbunătățește circulația sângelui. Masajele indiene pentru picioare sunt deosebit de benefice în condiții de stres și oboseală. Durerile dispar, iar picioarele obosite vor fi revitalizate.

Aceste metode se realizează de regulă în clinici specializate, dar pot fi practicate, într-o anumită măsură, în variante adaptate, și la domiciliu, de către persoanele interesate.
Dr. Szkopincev Diana, medic de familie și medic ayurvedic, împreuna cu Bede Palma, terapeut ayurvedic și directoarea clinicii CALENDULA (din Siófok, Ungaria) ne vor prezenta aceste metode, atât prin teorie cât și prin practică.
Acest curs de introducere va avea loc Duminică, 28.10.2018, începând cu orele 17:00. Toate uleiurile, măștile și accesoriile necesare vor fi asigurate de către noi, participanții trebuie să își aducă doar două prosoape (unul mare și unul obișnuit) și haine de schimb, care pot fi eventual pătate cu ulei.

Cei care doresc să participe la această prezentare vor fi rugați să se înregistreze online, pe www.omniyoga.ro/orar, „Masaj Ayurvedic”. În cazul în care vizitați site-ul pentru prima dată, veți putea urma pașii spre înregistrare la secțiunea „Cum mă înregistrez”.
Dacă aveți dificultăți cu programarea online vă rog să apelați la Renata (+40 757 897 720).
Cursul va fi bilingv (HU-RO), durata aproximativ două ore, iar prețul este de 50 RON/pers.
La fața locului veți avea posibilitatea să achiziționați uleiuri terapeutice pe care, în urma practicii învățate la prezentare, să le puteți folosi acasă făcând fericiți și alți membri ai familiei.

Vă așteptăm cu drag!