Str. Primariei Nr. 23 (în curtea restaurantului Queen`s)
+40 757 897 720

Yoga & Aromatherapy

Atunci când apelăm la sursele naturii când dorim să ne hrănim sau să ne îngrijim, ne amintim esența a ceea ce suntem și de unde provenim.

Vă invităm cu drag la un eveniment organizat, în special, persoanelor care adoră aromele! Dacă cunoașteți deja efectele vindecătoare ale asanelor, exercițiilor de respirație din yoga și/sau a uleiurilor esențiale (aromaterapiei), acum aveți posibilitatea să experimentați beneficiile infuzării uleiurilor esențiale în practica yoga.

Cursul se va orienta pe crearea unei atmosfere care favorizează detoxificarea corpului la nivel fizic, mental și energetic și eliminarea stresului.

Uleiurile esențiale pe care le vom utiliza sunt următoarele:

 • Peppermint
 • Frankincense
 • Peace
 • Forgive
 • Lemon
 • ZenGest
 • un ulei vegetal gras pentru a dilua uleiurile (după caz), cum ar fi: ulei de masline sau de migdale

În cazul în care doriți să participați la curs este important să analizați ingredientele uleiurilor în cazul în care știți de eventualele alergii (intoleranțe) pe care le aveți, https://www.doterra.com/US/en

De asemenea, este obligatoriu să aveți un prosop la dvs. deoarece uleiurile esențiale distrug materialul din care sunt fabricate saltele de yoga. Cine nu are prosop nu poate participa la curs.

Prețul cursului este:

 • 35 RON/pers (în cazul în care folosiți uleiurile esențiale proprii)
 • 50 RON/pers (în cazul în care doriți să folosiți uleiurile oferite de instructor, indiferent dacă este vorba despre unul sau chiar toate)

Prețul include și un ghid de orientare în utilizarea uleiurilor esențiale, precum și recunoașterea simptomelor dezechilibrelor în vederea reinstalării balansului energetic. La fața locului veți avea posibilitatea să comandați uleiuri în funcție de nevoile dvs.

 

Vom avea parte, de asemenea, de un demo al aparatului Zyto, oferit de către Ioana Filimon Mărginean. Zyto este un dispozitiv care ne oferă o imagine mai clară asupra dezechilibrelor din organism și felul în care stilul nostru de viață ne influențează sănătatea. O scanare Zyto este un proces simplu și fără durere, ce se realizează prin plasarea palmei pe dispozitivul de scanare. În timpul procedurii, programul transmite impulsuri energetice subtile către organism. Acesta va reacționa în mod natural, creându-se astfel o „biocomunicare”. Fiecare răspuns al organismului este înregistrat de Zyto și prezentat ulterior în program sub forma unui raport al „stării de bine“ (fizice și emoționale). Durata medie a unei scanări este de aproximativ 5 minute.

Locurile sunt limitate, așadar vă rugăm să vă înregistrați online, pe www.omniyoga.ro/orar – „Yoga and Aromatherapy”. În cazul în care vizitați site-ul pentru prima dată, veți putea urma pașii spre înregistrare la secțiunea „Cum mă înregistrez”. Se vor lua în considerare doar înregistrările făcute pe site.
Dacă aveți dificultăți cu programarea online vă rog să apelați la Renata (+40 757 897 720). 

O scurtă descriere a celor amintite mai sus

Aromaterapia este știința și arta utilizării uleiurilor esențiale în vederea îmbunătățirii sănătății și a stării noastre generale. Gusturile și aromele ne influențează în mod direct atât corpul fizic cât și mintea și emoțiile. Uleiurile esențiale și extractele de plante au fost folosite de mii de ani pentru a vindeca și echilibra corpul, mintea și spiritul. Prin urmare, încorporarea uleiurilor esențiale în practicile de yoga și meditație oferă un acces nou și puternic spre beneficii fizice, mentale, emoționale și spirituale, atât în timpul practicii cât și în viața de zi cu zi.

Există uleiuri specifice care sunt recomandate pentru diferite asane (posturi de yoga) sau meditații prin care reușim să echilibrăm chakrele (sistemul energetic al corpului). „Chakra” este un cuvânt din limba sanscrită care se traduce prin „roată” sau „cerc”. Chakrele se află la intersecția nadi-urilor (canale energetice din corp), în total avem 72.000 de canale energetice. Cele mai importante centre energetice sunt cele 7 chakre care se situează pe canalul energetic principal al copului, Sushumna, situat de-a lungul măduvei spinării. Chakrele conectate de canalele energetice formează o hartă a corpului nostru subtil (energetic).

Aceste „cercuri energetice (vortex-uri)” generează, asimilează și exprimă energia vitală sau prana. Ne ajută să interpretăm experiențele noastre de viață, mediul înconjurător și modul în care ne proiectăm pe noi înșine în lume. Fiziologic, chakrele corespund cel mai direct sistemului nostru endocrin, dar și celorlalte sisteme și organe ale corpului. Ele reprezintă, de asemenea, evoluția psihicului uman și dezvoltarea noastră emoțională și spirituală. Pe plan mental și emoțional au legătură cu atribute precum: conștiință, gândire rațională, alegeri și voință. Pe plan spiritual ne ajută să menținem și să dezvoltăm caracteristici precum: credință, armonie, intuiție, recunoașterea adevărului, creativitate sau expansiune.

Dezechilibrul se instalează atunci când la una/sau mai multe chakre apare un exces sau un deficit energetic. În cazul excesului energetic organele pot fi suprasolicitate iar emoțiile sunt trăite la o intensitate mare, în caz contrar, organele nu pot funcționa optim, iar pe plan emoțional dispare „strălucirea interioară”.

Factori de cauzează dezechilibre:

 • stresul
 • epuizarea
 • confuzia
 • vinovăția
 • emoții reprimate
 • deconectare spirituală
 • sentimentul de nevrednicie
 • alimentație nesănătoasă
 • lipsa exercițiilor fizice și al somnului
 • utilizarea în exces a aparatelor electronice
 • expunerea la orice, ce este toxic în jurul nostru

Acești factori ne creează sentimente și stări negative, cum ar fi: nefericire, depresie, oboseală, mânie, nesiguranță de sine, frici, minte haotică, pesimism, gândire negativă, etc.

Vestea bună este că chakrele se pot echilibra destul de ușor dacă alegem un stil de viață cât mai sănătos.

Ce sunt uleiurile esențiale și de ce sunt importante?

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile extrase din plante (rădăcini, frunze, scoarță sau tulpini de copaci, rizomi, crengi, flori, semințe, muguri, rășini). Sunt exponențial mai concentrate decât omologii lor din plante. De exemplu, o picătură de ulei de mentă este egală cu aproximativ 26 de cești de ceai de mentă.
Aceste substanțe din plante sunt primordiale pentru sănătatea, funcția și protecția plantelor, astfel uleiurile extrase din aceste plante ne afectează organismul în aceeași măsură.
Corpul uman este capabil să recepționeze uleiuri esențiale în trei moduri: prin intermediul sistemului olfactiv, digestiv și tegumentar (piele).

Datorită asemănării structurilor biochimice umane și vegetale, uleiurile esențiale sunt agenți eficienți de livrare, ele transportă cu ușurință substanțele nutritive și informațiile energetice prin peretele celular la nucleul celulelor. Ele sunt capabile să inițializeze transmiterea informațiilor importante către funcțiile creierului și corpului, în timp ce, prin accesul direct la centrul emoțional al creierului creează conexiunea între sentimente și psihic. Odată cu inhalarea unui ulei esențial, moleculele aromatice pătrund adânc în cavitatea nazală, iar prin membrana olfactivă informația este transmisă aproape instantaneu creierului, în regiunea limbică („casa emoțiilor”) care joacă un rol important în ceea ce privește emoțiile, comportamentul instinctiv, motivația, învățarea și memoria. Uleiurile esențiale prin echilibrarea sistemului nervos simpatic și parasimpatic reușesc să neutralizeze sistemul nervos central. Toate acestea se întâmplă fără implicarea noastră conștientă. În plus, uleiurile esențiale se numără printre substanțele cele mai bogate în molecule de oxigen, protejându-ne astfel de bacterii și viruși, întărind sistemul imunitar.

Cum ne ajută uleiurile esențiale în practica yoga?

Știința a demonstrat că atât yoga cât și uleiurile esențiale terapeutice reduc în mod natural stresul prin întărirea glandelor sistemului endocrin. Uleiurile esențiale pot îmbunătăți forța fizică și concentrarea mentală. Prin metodele diferite de aplicare și utilizare ele favorizează pranayama (exercițiile de respirație), meditația și relaxarea. De asemenea, ajută la purificarea corpului, precum și, la activarea și echilibrarea sistemului energetic (chakrelor).
Utilizând uleiurile esențiale în practica yoga veți putea spori potențialul pentru a atinge:

 • focus rafinat și claritate mentală
 • împământare mentală și emoțională
 • legătură mai puternică între corp și minte
 • creșterea staminei
 • ameliorarea durerilor și tensiunii musculare și articulare

Vă invităm să descoperiți cum uleiurile esențiale prin puterea simțului mirosului vă pot ajuta în procesul de echilibrare a vieții dvs. pe mai multe niveluri.

Învățați cum să utilizați uleiuri esențiale în viața voastră și practica de yoga poate fi un pas semnificativ spre obținerea sănătății radiante!

Instructor: