Str. Primariei Nr. 23 (în curtea restaurantului Queen`s)
+40 757 897 720

Yoga weekend cu Reka Hargitay

V-am pregătit un weekend special de Acro yoga, Ashtanga yoga și posibilitatea de a beneficia de un masaj tradițional de yoga!

În perioada 13-14 Octombrie 2018, Reka Hargitay revine în Oradea cu un program complet, o zi întreagă de Acro Yoga, un curs de Ashtanga Yoga și, de asemenea oferă servicii de masaj Nuad Bo Rarn, având o experiență de aproximativ 15 ani.

Mai multe despre Reka Hargitay, https://www.facebook.com/pg/rekahyoga/about/?ref=page_internal

Programul de weekend:

Sâmbătă: 

09:00 – 13:00 Acro Yoga Workshop I

13:00 – 15:00 Pauză de masă

15:00 – 19:00 Acro Yoga Workshop II

Duminică:

09:00 – 11:00 Ashtanga Yoga

Începând cu orele 12:00 vor avea loc ședințele de masaj. Pentru programări vă rog să sunați la 0757.897.720 (Renata).  O ședință de două ore (120 min) cu Reka este 160 RON/pers, iar pentru studenți, șomeri, părinți singuri, 135 RON/pers.

Prețuri

Acro Yoga Workshop

  • 120 RON/pers pentru workshop I și II
  • 80 RON/pers la alegere, pentru workshop I sau II

Ashtanga Yoga – 40 RON/pers

Cine dorește să participe la ambele workshop-uri de Acro Yoga (I și II) + Ashtanga Yoga poate beneficia de un discount, prețul fiind 140 RON/pers/pachet.

Este necesară achitarea unui avans de 50% din preț (indiferent de programul ales) cel târziu până în data de 10.10.2018. 

Locurile sunt limitate! Pentru înregistrări vă rog să accesați site-ul www.omniyoga.ro/orar alegeți „Acro Yoga Workshop / Ashtanga Yoga” -> butonul Register după care alegeti cursul dorit (sau cursurile, în cazul în care participați la ambele workshop-uri trebuie să vă înregistrați la fiecare curs în parte) apoi finalizați programarea; programarea va fi confirmată printr-un mail).
Se vor lua în considerare doar înregistrările făcute pe site. 
Dacă aveți dificultăți cu programarea online vă rog să apelați la Renata (+40 757 897 720).

Câteva informații legate de practicile amintite mai sus,

AcroYoga îmbină înțelepciunea yoga, puterea dinamică a acrobației, și bunătatea afectuoasă a artelor vindecătoare. Acestea formează fundamentul unei practici care cultivă încredere, zburdălnicie și colectivitate.

 

Practicile acrobatice Solare cultivă încredere, bucurie și te responsabilizează. Încrederea este moneda de schimb în practicile acrobatice Solare. Astfel devenim mai responsabili și îi împuternicim și pe alții. Aceste practici sunt mijloacele prin care putem debloca această putere atât în noi cât și în alții. Elementele practicii sunt exerciții de creștere a forței musculare, inversiuni și acrobații în pereche.

                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Practicile acrobatice Lunare cultivă ascultare, iubire și eliberare. Primii pași în practica AcroYoga sunt ascultarea și reînvățarea de a fi o persoană deschisă. Practicile terapeutice Lunare includ masajul, zborul terapeutic și partner yoga. Scopul acestor practici, este, că atât cel care oferă cât și cel care primește se pot simți împliniți și echilibrați. Elementele fundamentale sunt gravitația, sensibilitatea, bunătatea și eliberarea.

Yoga este „clei-ul” între practicile Solar și Lunar. Este o practică fizică care combină posturi ale corpului, exerciții de respirație, mantre, etc. Toate exercițiile executate cu un partener se inspiră din practica yoga individuală. Ințelepciunea yoga ne ajută să abordăm toate aceste practici cu smerenie, dăruire și devotament.

 

 

 

Ashtanga Yoga este un stil de Hatha Yoga și se referă la cele opt trepte ale practicii yoga, Yoga lui Patanjali, care este autorul aforismelor din Yoga Sutra. Practica se bazează pe o metodă denumită tristhana, care inseamnă a se stabili în trei locuri. Cele trei puncte pe care se așează atenția sunt: asana (postura), drsti (focalizarea privirii) și respirația specifică. Practica Ashtanga se împarte în șase serii: Seria Primară, Seria Intermediară și Seria Avansata (împărțită la rândul său în 4 sub-serii).

 

 

Pe lângă tristhana, bandha (a bandaja, a lega, a redirecționa) implică ajustarea musculară prin care prana (energia vitală) este redirecționată în corp. O altă componentă de bază a stilului Ashtanga Yoga este vinyasa (nyasa = „a amplasa, a aseza” și vi = „într-un anume fel”. Vinyasa armonizează mișcarea și respirația, face legătura dintre asane (posturi) printr-o secvență de mișcări sincronizate pe respirație. Această practică este extrem de intensivă, revigorantă și are un rol important în eliminarea stresului.

 

Masajul thailandez tradițional, sau masajul Nuad Bo Rarn, reprezintă o terapie specială a corpului.

Tehnicile acestui masaj sunt asemănătoare cu asanele din yoga, conține elemente din reflexoterapie și presopunctură, stimulează circulația sângelui și ajută flexibilitatea corpului. Aceste asane au efecte benefice asupra organismului, inducând relaxarea fizică și mentală. În plan energetic aceste asane armonizează funcționarea chakrelor și capacitatea de autovindecare a corpului. Sunt utilizate manevre de stretching, de mobilizare a articulațiilor, apăsare în diferite puncte pe traseul meridianelor energetice și presiuni mai mult sau mai puțin intense asupra musculaturii. Astfel se ajunge la un echilibru și la o relaxare totală în timpul ședinței.

Efectul final este echilibrarea celor patru elemente ale corpului: Pământ (corp, schelet, mușchi, vase de sânge, tendoane, ligamente), Foc (sistemul digestiv, metabolism), Apă (sânge și secreții ale corpului), Aer (respirație , circulație).

Cum se realizează? Masajul propriu zis se desfășoară pe sol, pe o saltea mai groasă, nu se utilizează creme sau uleiuri, pacientul fiind îmbrăcat în haine cât mai lejere în timpul ședinței. Durata masajului este de aproximativ 2 ore.

Vă așteptăm cu drag!