Str. Primariei Nr. 23 (în curtea restaurantului Queen`s)
+40 757 897 720

Cursuri de actualitate la Omni Yoga Studio

Curs Yoga „Step by step”

„Yoga”… un cuvânt care are atât de multe de spus!
Dar oare ce înseamna yoga cu adevărat?
Cine l-a practicat în antichitate? De ce s-a practicat yoga mai demult și de ce se practică acum?

Există multe întrebări legate de acest subiect și, pe măsură ce această practică se răspândește tot mai mult în jurul nostru, numărul întrebărilor crește. Datorită tehnologiei avansate putem găsi nenumărate surse de informație, dar pentru o înțelegere mai profundă este nevoie de filtrarea și interpretarea corectă a informațiilor.

Prin acest curs de yoga dorim să creăm o imagine de ansamblu al întregii practici prin abordarea celor mai importante aspecte ale sale. Yoga ne poate spijini în dezvoltarea noastră personală pe toate planurile dacă înțelegem cum trebuie să o abordăm.

Cursul se împarte în două module, durata fiecărui modul în parte este de 8 săptămâni:

  • Modul I (Introducere în Yoga: Filosofie și practică – 8 ședințe)
  • Modul II (Arta practicii asanelor – 8 ședințe) 

Cursul se compune din aproximativ 30 minute de discuție interactivă și 50 minute de exerciții practice. Partea practică reprezintă exersarea asanelor „step by step”, trecând prin cele mai importante detalii, pe baza cărora vom putea construi întreaga practică.

Țelul nostru este ca fiecare participant să ajungă să înțeleagă ce înseamnă yoga, la ce ne ajută și cum putem să o practicăm corect, în vederea creșterii calității vieții. Prin urmare, omul va ști cum să aplice yoga în viața sa de zi cu zi în funcție de necesitățile sale pe plan fizic, emoțional sau spiritual.

Deși titlul cursului limitează oarecum publicul, noi îl recomandăm tuturora, deoarece revenirea la bazele practicii nu face altceva decât să ne ofere o cunoaștere și mai profundă a acestei științe.
Participarea la acest curs se poate face nu doar în urma achiziției întregului Modul (I sau II) ci și prin plata individuală a cursului (30 RON) sau prin utilizarea abonamentului activ, bineînțeles în limita locurilor disponibile. Avantajul achiziției întregului modul este faptul că abonatul va fi programat automat la fiecare curs și, de asemenea poate recupera până la 3 ore neefectuate din abonament la repetarea aceluiași modul.

Mă programez

Hatha Yoga

Hatha yoga este știința dezvoltării corpului uman. Componentele principale ale acesteia fiind asanele (posturile yoghine) și pranayama (exercițiile de respirație).

Executarea corectă a asanelor și a exercițiilor de respirație duc la purificarea fizicului și a minții. Astfel, asanele oferă practicantului posibilitatea de a-și controla emoțiile, concentrarea și credința, în timp ce tehnicile de respirație, care presupun controlul respirației și astfel al energiilor ajută la calmarea minții și are efecte pozitive asupra sistemului imunitar.
Practica constantă a acestora:

  • micșorează viteza procesului de îmbătrânire,
  • previne apariția unor boli, uneori vindecă;
  • îmbunătăţeşte memoria, atenţia, eficienţa în a învăţa, dispoziţia și concentrarea;
  • înlătură anxietatea, depresia, ostilitatea, creşte starea de bine, adaptarea socială și acceptarea de sine.
  • îmbunătăţeşte funcţiile excretorii, dexteritatea, timpul de reacţie, postura, integrarea funcţiilor părţilor corpului, somnul,
  • normalizează funcţiile gastro-intestinale, funcţiile endocrine, greutatea şi stabilizează sistemul nervos autonom.

Oricine, indiferent de vârstă, sex, experiență sau abilități fizice, poate practica yoga.

Mă programez

Yin Yoga

O ședință de Yin Yoga este alcatuită din posturi ale corpului care sunt axate pe creșterea flexibilității articulațiilor și pe deblocarea meridianelor (canalelor energetice) pentru o circulație mai bună a energiei și a sângelui. Astfel se contracarează procesul de îmbătrânire și se păstrează tonusul general. Posturile din Yin Yoga sunt special selectate pentru a crește lungimea mușchilor și pentru a crește gradul de flexibilitate al articulațiilor, fiind un antrenament complementar perfect pentru exercțiile de yoga dinamice și pentru exercițiile de yoga pentru creșterea forței interne.

Mă programez

Happy Spine

Cursul terapeutic Happy Spine este dedicat tuturor persoanelor care suferă de dureri de spate și gât dar și celor care doresc doar să își mențină starea bună de sănătate a coloanei.

Este demonstrat științific faptul că asanele (posturile fizice din yoga) și pranayama (exercițiile de respirație) au un efect benefic asupra copului atât din punct de vedere fizic cât și energetic și psihic. De aceea infiltrând aceste exerciții în antrenamentele noastre fizice ne vom putea bucura de o sănătate mai bună din toate punctele de vedere.

Țelul cursului este reabilitarea coloanei vertebrale și a sistemului nervos prin intermediul unui set de exerciții sigure și eficiente.

După o practică regulată și îndelungată ne vom putea bucura de o postură corectă a corpului, care va aduce cu sine ameliorarea parțială sau completă a durerilor fizice. Vom învăța să fim mai conștienți astfel vom putea fi și mai fericiți.

„Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.” 

B.K.S. Iyengar

Mă programez

Flying Yoga

Yoga și „terapia inversiunii” în hamace

Flying fitness este o activitate provocatoare, relaxantă și chiar amuzantă, plină cu beneficii pentru organism.
Această nouă formă de întreținere a corpului implică mai multe tipuri de exerciții fizice inspirate din yoga, dans, pilates sau acrobații aeriene. Elementul cel mai interesant este metoda unică de executare a exercițiilor, deoarece o parte dintre acestea se fac în aer, într-un hamac. Hamacul acționează ca un leagăn sau trapez, ceea ce îmbunătățește flexibilitatea și mișcarea ușoară a corpului. 

Tehnicile, flying fitness și yoga se combină perfect întrucât foarte multe exerciții din hamac sunt inspirate din yoga, mai mult de atât, hamacul ne permite conștientizarea propriei greutăți și menținerea corpului în poziții statice și active și ne poate ajuta să executăm și să învățăm corect și într-un timp relativ scurt multe asane (posturi yoga) de pe sol.
Din punctul de vedere al posturilor inverse din yoga, și în hamace este posibilă executarea acestora. Această tehnică poartă numele de „terapia inversiunii”, prin care pacienții sunt atârnați cu capul în jos pentru a elimina presiunea dintre vertebre.

Pe lângă aceasta ne mai putem bucura și de alte beneficii: alină durerile musculare și ale articulațiilor, hidratează discurile vertebrale, echilibrează sistemul nervos, crește mobilitatea și flexibilitatea corpului, întărește sistemul imunitar, are loc stimularea funcției creierului și purificarea sângelui.

Scopul este același ca și în yoga: autocunoașterea și depășirea limitelor proprii.

Esența în a lucra cu aceste hamace este să învățăm atât tehnica folosirii lor, cât și activarea corpului nostru. Să învățăm să fim intuitivi, iar inteligența înnăscută a corpului nostru și mecanismele noastre de orientare internă să ne călăuzească dincolo de limitele noastre. Așa vom putea progresa.

Flying fitness este cel mai complex și fortifiant program de exerciții de creștere a forței. Vei rămâne plăcut surprins de faptul că vei obține rezultate chiar după prima ședință fără să îți suprasoliciți corpul.

Doar prin programare telefonică (telefon/sms): (004) 0757 897 720.

Mă programez